Renting procedure

Na rezervacijski platformi lahko obiskovalec poišče želeno plovilo na več načinov. Plovilo lahko poišče s pomočjo navigacijskega menija. Kazalec miške postavi na želeno kategorijo v meniju in jo s klikom izbere.

 

Obiskovalcu se nato odpre podstran s plovili izbrane kategorije. Možen je predogled – prikazana je slika plovila. Ob kliku na sliko plovila ali ime se obiskovalcu odpre podstran plovila, kjer najdemo:

– ime plovila

– slike plovila (klik na sliko jo poveča)

– cena najema – lahko se razlikuje glede na izbrani model plovila,

– informacija o zasedenosti

– dodatne možnosti

– opis in splošni podatki plovila

 

Na desni strani so okenca kjer se izbere želen datum rezervacije in lokacijo najema. Plovilo doda obiskovalec v košarico s klikom na gumb »Oddaj rezervacijo/Najemi« na dnu rubrike. Ko obiskovalec doda izdelek v košarico si lahko ob kliku na ikono košarice (v desnem zgornjem kotu) ogleda predogled košarice.

 

Tam je najemniku omogočeno urejanje košarice. Če želi obiskovalec odstraniti plovilo, pritisne na »x«. Na istem mestu se nahaja tudi povezava na zaključek rezervacije – »Oddaj rezervacijo«, kjer najemnik vnese svoje osebne podatke za rezervacijo. Manjkajoče ali napačne vsebine se prikažejo z rdečim okvirjem in opozorilom za popravek. Na tem mestu se izbere tudi način plačila.

 

Plačilo je možno na različne načine:

  • plačilo s storitvijo PayPal (klik na gumb z napisom »PayPal«, pojavi se okno, kamor je potrebno vpisati uporabniško ime ter geslo PayPal računa);
  • plačilo z neposredno bremenitvijo kreditne kartice (Visa, MasterCard, Maestro, AmericanExpress);

 

Rezervacija s plačilnimi karticami na rezervacijski platformi Zadruge Mares z.o.o. je popolnoma varna. Zagotovljeni so ukrepi, ki so skladni z nacionalno in evropsko zakonodajo, ki ureja plačilne storitve. Ukrepi so namenjeni zmanjševanju prevar pri spletnih plačilih.

 

Najemnik lahko skozi celoten proces zaključka naročila rezervacije vidi »povzetek rezervacije«, kjer so navedena plovila v košarici ter termin in lokacija rezervacije, skupna vrednost rezervacije.

 

Najemnik z gumbom »Oddaj rezervacijo« zaključi svoje naročilo rezervacije. Ko kupec potrdi naročilo se prikaže obvestilo o uspešnem zaključku rezervacije, za tem pa dobi na e-poštni naslov podrobnosti o naročilu rezervacije oz. potrditev prejema naročila rezervacije.

 

Sledi pregled in priprava naročila rezervacije s strani Zadruge Mares z.o.o. Najemna pogodba med Zadrugo Mares z.o.o. in najemnikom je sklenjena, ko najemnik prejme elektronsko sporočilo z obvestilom »Vaša rezervacija je potrjena«. Fizično pogodbo najemnik podpiše pred prevzemom plovila. Sestavljena je v dveh izvodih, eno prejme najemodajalec plovila, drugo najemnik plovila. Najemnik plovila s podpisom potrjuje seznanjenost s pogoji najema, prevzema in predaje plovila ter strinjanje z vsemi njihovimi določbami.

 

Najemnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila oziroma rezervacije. Kupec z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost s splošnimi pogoji.